1 0 0

Amstel Gold Race

Terug

april 2023

Afgelopen weekend vond de 57e Amstel Gold Race plaats. Boels Rental is sinds jaren de vaste verhuurpartner van het grootste en oudste wielerevenement van Nederland en daar zijn we trots op!

De toertocht

Op zaterdag beten 15.000 amateurs het spits af voor hun eigen toerversie Amstel Gold Race. Na een zware en prachtige rit door het Limburgse Heuvelland kwamen de deelnemers moe maar voldaan bij de finish in Valkenburg aan. Op het finishterrein werden medailles omgehangen, verhalen van onderweg gedeeld en konden de deelnemers in de warme paviljoens bijkomen van de inspanning.

Een spannende wedstrijd

Op zondag vond de wedstrijd voor de profs bij de dames en heren plaats. Honderdduizenden fans stonden langs de weg de wielrenners aan te moedigden. Er heerste een indrukwekkende sfeer op de heuvels en dalen van Zuid-Limburg. Bij de dames won de Nederlandse renster Demi Vollering. Bij de heren won topfavoriet Tadej Pogacar de Amstel Gold Race na solo van 28 kilometer.

Wereldwijde exposure

De Amstel Gold Race is de enige Nederlandse wielerklassieker en kan steevast rekenen op een grote populariteit. Wereldwijd kijken meer dan 15 miljoen mensen naar de beelden, in Nederland alleen al 700.000 kijkers. Langs de kant van de weg staan elk jaar tweehonderdduizend fans!

Als partner van de Amstel Gold Race ondersteunen wij het evenement met diverse partygoederen. De mooie beelden van de vele deelnemers, fans en winnaars spreken voor zich. Samen met de organisatie van de Amstel Gold Race kijken wij dan ook terug op een geslaagd sportief weekend.